Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

08.12.2025 r.  PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g) chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g) pasta jajeczna z awokado ze szczypiorkiem (30g)

II ŚNIADANIE: Mandarynka

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami, zieloną pietruszką, zabielana jogurtem (250g)

Pulpety w sosie pieczarkowym (60g) z kaszą pęczak (40g), bukiet warzyw (100g)  herbata owocowa (200ml)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowo- marchwiowy (200g) rogalik drożdżowy  (80g) z masło (5g) dżem truskawkowy niskosłodzony (20g)

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gluten, seler, jaja, orzechy,

 

09.12.2025 r.  WTOREK

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku (200g), angielka (40g) masłem (5g), polędwica (20g), sałata, papryka czerwona

II ŚNIADANIE:  Banan

OBIAD: Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską (250g)

Naleśnik z serem (150g), surówka z marchwi i jabłek  (80g) napój owocowy (200ml),

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g) chleb żytni razowy z masłem (40g), pasztet wieprzowy (20g) ogórek zielony

Alergeny: mleko łącznie z laktozą soja, gluten, seler,

 

10.12.2025 r. ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200ml), chleb żytni (40g) z masłem (5g), szynka (50g), ogórek kiszony (10g), papryka żółta

II ŚNIADANIE: Jabłko

OBIAD:Krem z dyni z zacierką  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Gołąbek inaczej w sosie pomidorowym (150g), ziemniaki (100g), fasolka szparagowa z wody z masłem (100g), herbata malinowa (200 ml),

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z musem wiśniowym (200g), pałki kukurydziane (10g)

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gorczyca, gluten, seler, soję,  jaja, gorczyca

 

11.12.2025 r. CZWARTEK

ŚNIADANIE: Mleko (200ml) , chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g) twarożek z truskawką (50g)

II ŚNIADANIE: Deser mleczny

OBIAD: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  i z zieloną pietruszką (250 g)

Gulasz z karku (150g) kluski kopytka (120g) ogórek kiszony (80g), kompot owocowy (200ml)

PODWIECZOREK: Herbata z maliną (200ml) ,angielka (50g)z masłem (5g), sałatka z tuńczyka z  jajkiem ogórkiem kiszonym i ze szczypiorkiem (60g)

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gluten soja, seler, gluten, jaja, gorczyca 

 

12.12.2025 r.  PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (150ml), kanapki mieszane (80g): chleb graham z masłem, ser żółty , sałata, wędlina, rzodkiewka

II ŚNIADANIE:  Sok jabłkowy100 %, (200ml)

OBIAD:Krem z brokułów z makaronem literki i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Indyk w sosie własnym (150g), kasza bulgur (80g) surówka z białej kapusty (80g), woda z pomarańczą i miodem (200 ml)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200ml), angielka (40g) masłem (5g), ser żółty (20g), sałata, pomidor

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gluten, orzechy, seler, gorczyca,  ryba, jaja,