Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

20.01.2025 Poniedziałek

ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200ml), chleb słoneczko  (50g) z masłem (5g), szynka Deko (55g), ogórek zielony (10g)

II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy

OBIAD:Zupa jarzynowa z ziemniakami, zielona pietruszka, zabielana jogurtem naturalnym (250g).

Udzik pieczony (160g), ziemniaki puree (100g) fasola szparagowa z wody (100g), herbata owoce leśne (200ml)

PODWIECZOREK:Mleko (150ml), bułka kajzerka (50g), jajko krojone (20g), papryka czerwona (10g)

Alergeny: Mleko, gluten, soja, gluten, orzechy, seler.

21.02.2025 Wtorek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (150ml), bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), ser Deliser śmietankowy (20g),

 pomidor

II ŚNIADANIE:Mandarynka

OBIAD:Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym (250g)

Zrazy mielony w sosie pieczarkowym (150g), kasza jęczmienna (150g), surówka wielowarzywna (80g) kompot owocowy (200ml)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (150ml), kanapki mieszane chleb z masłem, kiełbasa dębowa, jajko krojone, ogórek kiszony, rzodkiewka (80g)

Alergeny: Mleko, gluten, soja, gluten, orzechy, seler.

22.01.2025 Środa

ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200ml), angielka (40g)z masłem (5g), pasztet pieczony z indyka (20g) papryka żółta

II ŚNIADANIE:Banan

OBIAD:  Zupa ogórkowa z ziemniakami z zieloną  pietruszką, zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Makaron z serem, masłem i bułką tartą ( 200g) sos jogurtowy  z truskawkami (150 g)kompot owocowy (200ml)

PODWIECZOREK:  Kawa mleczna (150ml), chleb słoneczko  (40g) z masłem (5g), szynka konserwowa (20g), pomidor, sałata

Alergeny:  Gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca, orzechy

23.01.2025 Czwartek

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g) papryka czerwona (10g)

II ŚNIADANIE:Mus owocowy

OBIAD: Zupa marchewkowa z zielonym groszkiem, z zieloną pietruszką, zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Spaghetti w sosie mięsno-bolońskim (200), ogórek kiszony (40g), napój miętowy z cytryną (200ml)

PODWIECZOREK:Sok naturalny jabłko-wiśnia (200ml),ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g) sos jogurtowo - waniliowy (50 g)

Alergeny: mleko, gluten, seler

24.01.2025 Piątek

ŚNIADANIE: Mleko (150ml), chleb razowy (50g) z masłem (5g) szynka Deko (20g) ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Pomarańcza

OBIAD: Lane kluski na rosole z zieloną pietruszką (250g)

Miruna panierowana (80 g), ziemniaki puree (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), herbata owocowa  (200ml)

PODWIECZOREK : Kakao (150ml), angielka(40g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata (5g), pomidor

Alergeny: gluten, jaja, mleko, soja, ryby