Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

15.09.2025 r.  Poniedziałek

ŚNIADANIE: Mleko (200g), chałka drożdżowa (80g) masło (5g), twarożek z truskawką (50g)

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Leczo z indyka z pomidorami i bazylią (150 g), ryż brązowy na sypko (100g) fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100g) kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), polędwica (20g) pomidor, ogórek zielony

Alergeny: soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam, mleko

 

16.09.2025 r.  Wtorek

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), rzodkiewka, papryka czerwona

II ŚNIADANIE:Gruszka

OBIAD:Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Naleśnik z serem (150 g)surówka z marchwi i brzoskwiń (80 g) napój cytrynowy z miodem (200g)

PODWIECZOREK: Herbata cytrynowa (200g) chleb słoneczko  (50g) z masłem (5g) polędwica drobiowa (20g), pomidor

Alergeny: gluten, soja, orzechy, jaja, sezam, mleko,

 

17.09.2025 r. Środa

ŚNIADANIE: Mleko (200g), bułka grahamka (50g) masło (5g), serek almette z ziołami, (20g) rzodkiewka, papryka czerwona

II ŚNIADANIE: Nektarynka

OBIAD: Krem z dyni z zacierką  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Stek wieprzowy z cebulką (80g) ziemniaki (100g) surówka z buraków i jabłek (80g),kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Kisiel na soku naturalnym z jabłkiem (200 g) własnej produkcji, Fit ciasteczka zbożowe

Alergeny: Mleko, gluten, seler, jaja

 

18.09.2025 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Płatki kółka miodowe zbożowe na mleku (200 g) angielka (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g), pomidor

II ŚNIADANIE: Deser mleczny

OBIAD: Rosół z makaronem  i z zieloną pietruszką (250 g)

Mięso z indyka i wołowiny duszone z warzywami (80g) ziemniaki (100g) surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą, prażonym ziarnem słonecznika (80 g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną  (200g) kanapki wiosenne (100g) chleb żytni razowy, ser żółty, szynka, rzodkiewka, ogórek zielony

Alergeny: mleko, gluten, soja, seler, jaja, ryba

 

19.09.2025 r. Piątek

ŚNIADANIE: Kakao (200 g) chleb razowy (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (55g), pomidor koktajlowy cherry

II ŚNIADANIE: Arbuz

OBIAD: Zupa grochowa z drobnym makaronem i z zielona pietruszką, (250 g)

Miruna panierowana (80g), ziemniaki puree (100g) surówka z czerwonej kapusty z ziarnem dyni (80g), napój miętowy z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowy naturalny (200g), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g), polewka waniliowo-jogurtowa

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy, sezam, ryby