Jadłospis
22.04.2025 r. Wtorek
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g), pomidor,
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Makaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Mleko (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata, ogórek
Alergeny: soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam, mleko
23.04.2025 r. Środa
ŚNIADANIE: Mleko (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), pasta z jaj i awokado (32 g), pomidor, kiełki
II ŚNIADANIE: Deser mleczny
OBIAD:Pejzanka z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Gulasz z karku (150 g), kluski kopytka (120 g), surówka z ogórka kiszonego (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (20g), rzodkiewka
Alergeny: mleko, gluten, soja, orzechy, jaja, sezam, seler, gorczyca
24.04.2025 r. Czwartek
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), serek almette (20g), pomidor,
II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD: Zupa ryżowa z zieloną pietruszką (250 g)
Kotlet z jaj (80 g) ziemniaki (100g), bukiet warzyw (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Sok owocowy (200g), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150g) w sosie jogurtowo-waniliowy (50g)
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko, orzeszki ziemne , sezam,
25.04.2025 r. Piątek
ŚNIADANIE: Mleko(200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), krakowska (20g), papryka czerwona do chrupania
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa krem z soczewicy z drobnym makaronem(250g)
Miruna panierowana (150g), ziemniaki puree (100g), surówka kiszonej kapusty (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną(150g), chałka drożdżowa (50g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50g)
Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gorczyca, gluten, seler, soję, jaja, ryby