Jadłospis
15.09.2025 r. Poniedziałek
ŚNIADANIE: Mleko (200g), chałka drożdżowa (80g) masło (5g), twarożek z truskawką (50g)
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Leczo z indyka z pomidorami i bazylią (150 g), ryż brązowy na sypko (100g) fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100g) kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), polędwica (20g) pomidor, ogórek zielony
Alergeny: soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam, mleko
16.09.2025 r. Wtorek
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), rzodkiewka, papryka czerwona
II ŚNIADANIE:Gruszka
OBIAD:Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Naleśnik z serem (150 g)surówka z marchwi i brzoskwiń (80 g) napój cytrynowy z miodem (200g)
PODWIECZOREK: Herbata cytrynowa (200g) chleb słoneczko (50g) z masłem (5g) polędwica drobiowa (20g), pomidor
Alergeny: gluten, soja, orzechy, jaja, sezam, mleko,
17.09.2025 r. Środa
ŚNIADANIE: Mleko (200g), bułka grahamka (50g) masło (5g), serek almette z ziołami, (20g) rzodkiewka, papryka czerwona
II ŚNIADANIE: Nektarynka
OBIAD: Krem z dyni z zacierką i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Stek wieprzowy z cebulką (80g) ziemniaki (100g) surówka z buraków i jabłek (80g),kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Kisiel na soku naturalnym z jabłkiem (200 g) własnej produkcji, Fit ciasteczka zbożowe
Alergeny: Mleko, gluten, seler, jaja
18.09.2025 r. Czwartek
ŚNIADANIE: Płatki kółka miodowe zbożowe na mleku (200 g) angielka (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g), pomidor
II ŚNIADANIE: Deser mleczny
OBIAD: Rosół z makaronem i z zieloną pietruszką (250 g)
Mięso z indyka i wołowiny duszone z warzywami (80g) ziemniaki (100g) surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą, prażonym ziarnem słonecznika (80 g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g) kanapki wiosenne (100g) chleb żytni razowy, ser żółty, szynka, rzodkiewka, ogórek zielony
Alergeny: mleko, gluten, soja, seler, jaja, ryba
19.09.2025 r. Piątek
ŚNIADANIE: Kakao (200 g) chleb razowy (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (55g), pomidor koktajlowy cherry
II ŚNIADANIE: Arbuz
OBIAD: Zupa grochowa z drobnym makaronem i z zielona pietruszką, (250 g)
Miruna panierowana (80g), ziemniaki puree (100g) surówka z czerwonej kapusty z ziarnem dyni (80g), napój miętowy z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Sok jabłkowy naturalny (200g), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g), polewka waniliowo-jogurtowa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy, sezam, ryby