Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

08.09.2025 r. Poniedziałek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), angielka (50g) masło (5g), jajko krojone (30g), sałata, szczypior, rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Pejzanka z ziemniakami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Pierogi z serem (150g) polewka jogurtowa (20g) surówka z marchwi i jabłek  (80 g) napój miętowy z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK:  Herbata malinowa (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), ogórek zielony

Alergeny: soja , mleko, gluten, gorczyca, jajka, seler

 

09.09.2025 r.  Wtorek

ŚNIADANIE:Kakao (200g), bułka śniadaniowa kajzerka (50g) z masłem (5g), pasztet pieczony z indyka (20g), pomidor

II ŚNIADANIE:  Deser mleczny Bakuś

OBIAD: Krem z dyni z zacierką  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Paprykarz z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym (150g) makaron świderki (100g) fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100 g) kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowy 100% naturalny (200g) Racuszki jabłkowe z płatkami owsianymi (150 g)

Alergeny: soja , mleko, gluten, jajka, seler

 

10.09.2025 r.  Środa

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną  (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), parówka jubilatka (20g) papryka czerwona do chrupania

II ŚNIADANIE:  Brzoskwinie

OBIAD:Zupa koperkowa z lanym ciastem (250 g),

Udzik z kurczaka (80g) ziemniaki (100g) mizeria z jogurtem natura (100 g) herbata owoce leśne (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i maliną własnej produkcji (200g) chrupki kukurydziane

Alergeny: soja , mleko, gluten, jajka, seler, orzechy,

 

11.09.2025 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), serek almette śmietankowy (20g), rzodkiewka, pomidor

II ŚNIADANIE:  Sok jabłkowy 100% naturalny

OBIAD:Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  i z zieloną pietruszką (250g)

Gulasz z karku (150g), kluski kopytka (120g), surówka wielowarzywna  (80g), herbata owoce leśne (200g),

PODWIECZOREK: : Kakao (200g) chleb 3-ziarna (50g) z masłem (5g) kurczak gotowany (20g) ogórek zielony, sałata

Alergeny: soja , mleko, gluten, jajka, seler, orzechy,

 

12.09.2025 r. Piątek

ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g) pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem (30g)

II ŚNIADANIE: Actimel naturalny

OBIAD:Krem z brokułów z makaronem zacierka z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Pieczeń rzymska (80 g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane (80g) herbata owoce leśne (200g)

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (200g) z musem wiśniowym , herbatniki zoo bez cukru

Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, soja, orzechy, ryba