Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

20.10.2025 r.  Poniedziałek

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g), pomidor

II ŚNIADANIE:Banan

OBIAD:Zupa ogórkowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Naleśnik z serem (200g),  surówka z marchwi z pomarańczą (80g), napój owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata malinowa (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), papryka, ogórek zielony

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, soja, seler, gorczyca, orzechy, jaja, sezam, gluten

 

21.10.2025 r.  Wtorek

ŚNIADANIE: Mleko (200g), chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50g)

II ŚNIADANIE:Melon

OBIAD:Zupa kalafiorowa z ziemniakami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym  (250g)

Leczo z indyka z pomidorami i bazylią (150g), ryż paraboliczny (100g), surówka z białej kapusty z ziarnem dyni (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK:Herbata owocowa (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) ze szczypiorkiem, papryka czerwona do chrupania

Alergeny: mleko, soja, gluten, jaja, seler, soja, gorczyca, orzechy

 

22.10.2025 r. Środa

ŚNIADANIE: Kakao (200g), chleb żytni razowy(50g) z masłem (5g), schab pieczony (20g), sałata, ogórek kiszony, papryka

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD:Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  i z zieloną pietruszką (250g)

Gulasz z karku (150g), kluski śląskie (120g), surówka z buraków i jabłek (80g), herbata owoce leśne (200g),

PODWIECZOREK:Sok jabłkowy (200g) ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g) sos jogurtowo - waniliowy (50 g)

Alergeny: mleko, soja, gluten, gorczyca, orzechy, sezam, jaja

 

23.10.2025 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser Millandia śmietankowy (30g), pomidor, kiełki rzodkiewki

II ŚNIADANIE:Serek homogenizowany truskawkowy 

OBIAD:Zupa ryżowa z zieloną pietruszką (250 g)

Pieczeń rzymska (80g), ziemniaki (100g), marchewka oprószana z groszkiem (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), pasta tuńczykiem       z  jajkiem, ogórkiem kiszonym i ze szczypiorkiem (40g)

Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler, soja, ryby

 

24.10.2025 r. Piątek

ŚNIADANIE:Płatki kółka zbożowe na mleku(200g), chleb orkiszowy (50g) masłem (5g), jajko krojone (30g) na sałacie, rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Arbuz

OBIAD:Krem z dyni z muszelkami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Paluszek z dorsza (80g), ziemniaki (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g) kompot wiśniowy (200g)

PODWIECZOREK: Kakao (200g), rogalik (60g) z masłem (5g), dżem truskawkowy 100% owoców niskosłodzony,

Alergeny: mleko, gluten, soja, orzechy, jaja, sezam, ryby