Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

18.11.2024 r. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb orkiszowy (40g) z masłem (5g), serek almette z ziołami (20g), pomidor

II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy

OBIAD: Zupa koperkowa z lanym ciastem (250g)

Pierś z indyka w sosie chińskim (80g) ryż paraboliczny (100g), surówka z włoskiej kapusty (100g) napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), sałatka z makreli wędzonej z jajkiem i szczypiorkiem (30g)

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryby

19.11.2024 r.  WTOREK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb żytni razowy (50g), z masłem (5g), kurczak gotowany (20g), sałata, papryka czerwona

II ŚNIADANIE:   Banan

OBIAD: Zupa pomidorowa z kokardkami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Stek wieprzowy z cebulką (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane z jabłkiem (80g), woda z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowo- marchewkowy (200g) racuszki jabłkowe z płatkami owsianymi (150 g)

Alergeny: Mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja

20.11.2024 r. ŚRODA

ŚNIADANIE: Kakao (200g), kanapki mieszane (80g): chleb, masło, ser żółty, kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor

II ŚNIADANIE: Mus owocowy

OBIAD: Krem z dyni z muszelkami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Gołąbki inaczej w sosie pomidorowym (150g), ziemniaki (100g), fasola szparagowa (80g), herbata owocowa (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i maliną własnej produkcji (200g), chrupki kukurydziane

Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler,

21.11.2024 r. CZWARTEK

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) ze szczypiorkiem, sałata

II ŚNIADANIE: Sok owocowy

OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Naleśnik z serem (150g), surówka z tartej marchwi z brzoskwinią (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), polędwica (20g), sałata, ogórek zielony

Alergeny: gluten, mleko, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,

22.11.2024 r. PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), chleb razowy(50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), ogórek kiszony  sałata

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD: Zupa ryżowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250g)

Miruna panierowana  (80g) ziemniaki puree (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), sok jabłko-aronia (200g)

PODWIECZOREK: Mleko (200g), angielka (50g), z masłem (5g) ser żółty (20g) sałata, czerwona papryka do chrupania

Alergeny: Gluten, mleko, jaja, seler, orzechy, gorczyca, soja,ryby