Jadłospis
03.11.2025 r. PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), pasta z jaj z awokado i ze szczypiorkiem (30g)
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD:Krem z dyni z zacierką i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Kotlet mielony (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane (80g), herbata owoce leśne (200g),
PODWIECZOREK: Sok jabłkowo-marchwiowy naturalny (200g), racuszki jabłkowe z płatkami owsianymi (150g)
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, gorczyca
04.11.2025 r. WTOREK
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (50g), papryka czerwona, ketchup
II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy
OBIAD:Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250g)
Gulasz z wołowiny typu strogonof (150g), ziemniaki (100g), surówka kapusty włoskiej (100g), kompot owocowy (200g),
PODWIECZOREK: Mleko (200g), bułka kajzerka śniadaniowa (40g) z masłem (5g), serek almette z ziołami (20g), rzodkiewka,
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, soja,
05.11.2025 r. ŚRODA
ŚNIADANIE: Kakao (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), polędwica (20g), ogórek, papryka żółta
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy naturalny 100%
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g) fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100g) herbata owoce leśne (200g)
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (200g) z musem wiśniowym , herbatniki zoo bez cukru
Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, soja
06.11.2025 r. CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) rzodkiewka, sałata
II ŚNIADANIE:Śliwka
OBIAD:Rosół z makaronem i z zieloną pietruszką (250g)
Mięso z indyka duszone z warzywami (80g), ziemniaki puree (100g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i pestkami dyni (80g), herbata owocowa (200g)
PODWIECZOREK: Sok jabłkowy naturalny (200g), chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g), twarożek z maliną (80g),
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, soja,
07.11.2025 r. PIĄTEK
ŚNIADANIE: Kakao (200g), bułka grillowa (40g) z masłem (5g), kiełbasa dębowa (20g), sałata, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Mus owocowy
OBIAD:Zupa ogórkowa z ryżem i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g) paluszek z dorsza (80g),ziemniaki (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Herbata malinowa (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g), papryka czerwona
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, soja, jaja, ryba
