Jadłospis
18.08.2025 r. Poniedziałek
ŚNIADANIE: Kakao (200g) bułka grillowa (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (30g) pomidor cherry
II ŚNIADANIE: Melon
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Gołąbek inaczej w sosie pomidorowym (150g), ziemniaki (100g), ogórek zielony (100g), kompot truskawkowy (200g)
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny własnej produkcji z bananem i truskawką (200g), chrupki kukurydziane
Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, gorczyca
19.08.2025 r. Wtorek
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), serek almette (20g), rzodkiewka, papryka czerwona do chrupania
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD:Zupa pomidorowa z ryżem i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Gulasz z karku (150g), kluski śląskie (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), napój miętowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone ze szczypiorkiem na sałacie (30g) ogórek zielony
Alergeny: Mleko, soja, gluten, jaja
20.08.2025 r. Środa
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), ogórek kiszony, papryka czerwona
II ŚNIADANIE: Deser mleczny
OBIAD: Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g) surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą , prażonym ziarnem słonecznika (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chałka drożdżowa (40g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (10g)
Alergeny: soja , mleko, gluten, gorczyca, orzechy, seler, jaja
21.08.2025 r. Czwartek
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata, pomidor
II ŚNIADANIE: Śliwka
OBIAD: Rosół z makaronem i z zieloną pietruszką (250 g)
Mięso z indyka duszone z warzywami (80g), ziemniaki (100g), surówka z buraków i jabłek (80 g) sok jabłkowy (200g)
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z polewą malinową (200g), biszkopty bezcukrowe (50g)
Alergeny: mleko, gluten, soja, seler, jaja
22.08.2025 r. Piątek
ŚNIADANIE: Kakao (200g), chałka (80g) z masłem (5g), twarożek z wiśnią (60g)
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250 g)
Kotlet z morszczuka (80g), ziemniaki (100g), sałata lodowa, ogórek, szczypior, jogurt naturalny (80g), napój miętowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), sałata, pomidor
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy, sezam