Jadłospis
08.09.2025 r. Poniedziałek
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), angielka (50g) masło (5g), jajko krojone (30g), sałata, szczypior, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Pejzanka z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Pierogi z serem (150g) polewka jogurtowa (20g) surówka z marchwi i jabłek (80 g) napój miętowy z miodem i cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Herbata malinowa (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), ogórek zielony
Alergeny: soja , mleko, gluten, gorczyca, jajka, seler
09.09.2025 r. Wtorek
ŚNIADANIE:Kakao (200g), bułka śniadaniowa kajzerka (50g) z masłem (5g), pasztet pieczony z indyka (20g), pomidor
II ŚNIADANIE: Deser mleczny Bakuś
OBIAD: Krem z dyni z zacierką i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Paprykarz z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym (150g) makaron świderki (100g) fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100 g) kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Sok jabłkowy 100% naturalny (200g) Racuszki jabłkowe z płatkami owsianymi (150 g)
Alergeny: soja , mleko, gluten, jajka, seler
10.09.2025 r. Środa
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), parówka jubilatka (20g) papryka czerwona do chrupania
II ŚNIADANIE: Brzoskwinie
OBIAD:Zupa koperkowa z lanym ciastem (250 g),
Udzik z kurczaka (80g) ziemniaki (100g) mizeria z jogurtem natura (100 g) herbata owoce leśne (200g)
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i maliną własnej produkcji (200g) chrupki kukurydziane
Alergeny: soja , mleko, gluten, jajka, seler, orzechy,
11.09.2025 r. Czwartek
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), serek almette śmietankowy (20g), rzodkiewka, pomidor
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy 100% naturalny
OBIAD:Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250g)
Gulasz z karku (150g), kluski kopytka (120g), surówka wielowarzywna (80g), herbata owoce leśne (200g),
PODWIECZOREK: : Kakao (200g) chleb 3-ziarna (50g) z masłem (5g) kurczak gotowany (20g) ogórek zielony, sałata
Alergeny: soja , mleko, gluten, jajka, seler, orzechy,
12.09.2025 r. Piątek
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g) pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem (30g)
II ŚNIADANIE: Actimel naturalny
OBIAD:Krem z brokułów z makaronem zacierka z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Pieczeń rzymska (80 g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane (80g) herbata owoce leśne (200g)
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (200g) z musem wiśniowym , herbatniki zoo bez cukru
Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, soja, orzechy, ryba