Jadłospis
30.01.2023 Poniedziałek
ŚNIADANIE: Mleko (150ml), chałka drożdżowa (40g) masłem (5g), twarożek z truskawką (50g)
II ŚNIADANIE: Mandarynka
OBIAD: Zupa grochowa z zacierką i z zielona pietruszką (250g),
Pieczeń rzymska (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane z jabłkiem (80g), sok jabłkowy (200ml)
PODWIECZOREK: Kawa mleczna(150g), Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g), szczypiorek, rzodkiewka
Alergeny: mleko łącznie z laktozą, seler, gluten, jaja, sezam
31.01.2023 Wtorek
ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku (200g), angielka (40g) z masłem (5g) serek Łaciaty śmietankowy (20g) pomidor (10g)
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250g)
Gulasz z karku (150g), kopytka (120g), surówka z ogórka kiszonego (80g), Herbata owoce leśne (200ml)
PODWIECZOREK: Kisiel na soku na naturalnym z jabłkiem, własnej produkcji (200g), herbatniki zoo bez cukru (50g)
Alergen: mleko łącznie z laktozą, ryba, gluten, gorczyca, jęczmień, żyto, soja
01.02.2023 Środa
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (150ml), bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), pasta śniadaniowa: jaja, rzodkiewka, szczypiorek (30g)
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy 100 % naturalny
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Leczo z indyka z pomidorami i bazylią (150g), ryż paraboliczny (100g), sałata lodowa z jogurtem i koperkiem (80g), kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK: Kawa zbożowa na mleku (150ml), rogal maślany (50g) dżem truskawkowy 100% niskosłodzony, ½ jabłka
Alergeny: jaja, mleko łącznie z laktozą, gluten, seler, soja
02.02.2023 Czwartek
ŚNIADANIE: Kakao (150g), angielka (50g) z masłem (5g), parówki z szynki (90g), papryka czerwona (10g), ketchup
II ŚNIADANIE: Mus owocowy
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, zieloną pietruszką, zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą (80g), napój miętowy z cytryną (250ml)
PODWIECZOREK: Herbata malinowa (250ml), chleb graham (50g), masło (5g), polędwica sopocka (20g), ogórek zielony, sałata
Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, orzechy, gorczyca
03.02.2023 Piątek
ŚNIADANIE: Kakao (150ml), chleb mieszany z masłem, szynka, jajko krojone, sałata, pomidor (80g)
II ŚNIADANIE: Kiwi
OBIAD: Zupa porowa z makaronem, zielona pietruszka zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Miruna panierowana (80g), ziemniaki puree (100g), surówka z białej kapusty (80g) kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Mleko (150ml), chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g), twarożek z wiśnią (50g)
Alergeny: Mleko, jajko, soja, gluten, ryby, seler, orzechy