Jadłospis
18.11.2024 r. PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb orkiszowy (40g) z masłem (5g), serek almette z ziołami (20g), pomidor
II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa koperkowa z lanym ciastem (250g)
Pierś z indyka w sosie chińskim (80g) ryż paraboliczny (100g), surówka z włoskiej kapusty (100g) napój miętowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), sałatka z makreli wędzonej z jajkiem i szczypiorkiem (30g)
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryby
19.11.2024 r. WTOREK
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb żytni razowy (50g), z masłem (5g), kurczak gotowany (20g), sałata, papryka czerwona
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa pomidorowa z kokardkami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Stek wieprzowy z cebulką (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane z jabłkiem (80g), woda z miodem i cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Sok jabłkowo- marchewkowy (200g) racuszki jabłkowe z płatkami owsianymi (150 g)
Alergeny: Mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
20.11.2024 r. ŚRODA
ŚNIADANIE: Kakao (200g), kanapki mieszane (80g): chleb, masło, ser żółty, kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor
II ŚNIADANIE: Mus owocowy
OBIAD: Krem z dyni z muszelkami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Gołąbki inaczej w sosie pomidorowym (150g), ziemniaki (100g), fasola szparagowa (80g), herbata owocowa (200g)
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i maliną własnej produkcji (200g), chrupki kukurydziane
Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler,
21.11.2024 r. CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) ze szczypiorkiem, sałata
II ŚNIADANIE: Sok owocowy
OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Naleśnik z serem (150g), surówka z tartej marchwi z brzoskwinią (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), polędwica (20g), sałata, ogórek zielony
Alergeny: gluten, mleko, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,
22.11.2024 r. PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), chleb razowy(50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), ogórek kiszony sałata
II ŚNIADANIE: Gruszka
OBIAD: Zupa ryżowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250g)
Miruna panierowana (80g) ziemniaki puree (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), sok jabłko-aronia (200g)
PODWIECZOREK: Mleko (200g), angielka (50g), z masłem (5g) ser żółty (20g) sałata, czerwona papryka do chrupania
Alergeny: Gluten, mleko, jaja, seler, orzechy, gorczyca, soja,ryby