Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

03.11.2025 r. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), pasta z jaj z awokado i ze szczypiorkiem (30g)

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD:Krem z dyni z zacierką  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Kotlet mielony (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane (80g), herbata owoce leśne (200g),

PODWIECZOREK: Sok jabłkowo-marchwiowy naturalny (200g), racuszki jabłkowe z płatkami owsianymi (150g)

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, gorczyca

 

04.11.2025 r. WTOREK

ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (50g), papryka czerwona, ketchup

II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy

OBIAD:Krupnik z kaszy jaglanej  z ziemniakami  i z zieloną pietruszką (250g)

Gulasz z wołowiny typu strogonof (150g), ziemniaki (100g), surówka kapusty włoskiej (100g), kompot owocowy (200g),

PODWIECZOREK: Mleko (200g), bułka kajzerka śniadaniowa  (40g) z masłem (5g), serek almette z ziołami (20g), rzodkiewka,

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, soja,

 

05.11.2025 r. ŚRODA

ŚNIADANIE: Kakao (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), polędwica (20g), ogórek, papryka żółta

II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy naturalny 100%

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g) fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100g) herbata owoce leśne (200g)

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (200g) z musem wiśniowym , herbatniki zoo bez cukru

Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, soja

 

06.11.2025 r. CZWARTEK

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), chleb  żytni razowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) rzodkiewka, sałata

II ŚNIADANIE:Śliwka

OBIAD:Rosół z makaronem  i z zieloną pietruszką (250g)

Mięso z indyka duszone z warzywami  (80g), ziemniaki puree (100g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i pestkami dyni (80g), herbata owocowa (200g)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowy naturalny (200g), chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g), twarożek z maliną (80g),

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, soja,

 

07.11.2025 r. PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kakao (200g), bułka grillowa (40g) z masłem (5g), kiełbasa dębowa (20g), sałata, rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Mus owocowy

OBIAD:Zupa ogórkowa z ryżem  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g) paluszek z dorsza (80g),ziemniaki (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Herbata malinowa (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g), papryka czerwona

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, orzechy, soja, jaja, ryba