Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

22.04.2025 r. Wtorek

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g), pomidor,

II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Makaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Mleko (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata, ogórek

Alergeny: soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam, mleko

23.04.2025 r. Środa

ŚNIADANIE: Mleko (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), pasta z jaj i awokado (32 g), pomidor, kiełki

II ŚNIADANIE: Deser mleczny

OBIAD:Pejzanka z ziemniakami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Gulasz z karku (150 g), kluski kopytka (120 g), surówka z ogórka kiszonego (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK:  Herbata owocowa (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (20g), rzodkiewka

Alergeny: mleko, gluten, soja, orzechy, jaja, sezam, seler, gorczyca

24.04.2025 r.  Czwartek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), serek almette (20g), pomidor,

II ŚNIADANIE: Jabłko

OBIAD: Zupa ryżowa z zieloną pietruszką (250 g)

Kotlet z jaj  (80 g) ziemniaki (100g), bukiet warzyw (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Sok owocowy (200g), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150g) w sosie jogurtowo-waniliowy (50g)

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko, orzeszki ziemne , sezam,

25.04.2025 r.  Piątek

ŚNIADANIE: Mleko(200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), krakowska (20g), papryka czerwona do chrupania

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Zupa krem z soczewicy z drobnym makaronem(250g)

Miruna panierowana  (150g), ziemniaki puree (100g), surówka kiszonej kapusty (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną(150g), chałka drożdżowa (50g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50g)

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gorczyca, gluten, seler, soję, jaja, ryby