Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

22.07.2024 r.  Poniedziałek

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), szynka drobiowa (20g), ogórek zielony

II ŚNIADANIE: Arbuz

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym  (250 g)

Gulasz z karku (150g), kasza gryczana (100g), fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100 g)napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), papryka czerwona, sałata

Alergeny: Mleko, soja, gluten, gorczyca, seler

23.07.2024 r. Wtorek

ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), bułka grahamka (50g), pasztet drobiowy (20g), ogórek kiszony, rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy

OBIAD: Lane kluski na rosole  z zieloną pietruszką (250 g)

Leczo z kurczaka z cukinią, papryką (150g), ryż paraboliczny na sypko (100g), surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą    (80g) napój miętowy z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Mleko (200g), chleb mieszany (50g) z masłem (5g), wędlina, ser żółty, ogórek zielony

Alergeny: soja, mleko, gluten, gorczyca, orzechy, seler, jaja

24.07.2024 r.  Środa

ŚNIADANIE:, Herbata z cytryną  (200g) chleb razowy (50g) z masłem (5g), parówki z szynki (30g) pomidorki cherry

 II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami, czerwona fasola, zieloną pietruszką (250 g)

Makaron z serem (200g) w sosie jogurtowo-truskawkowym (50g), lemoniada z cytryn własnej produkcji (200g)

PODWIECZOREK: Kakao (200g), chleb orkiszowy  (50g) jajko krojone ze szczypiorkiem na sałacie (30g)

Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, gorczyca

25.07.2024 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną (200g), chałka drożdżowa  (80 g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50 g)

II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy

OBIAD: Zupa grochowa z zacierką i z zielona pietruszką, (250 g)

Spaghetti w sosie mięsno-bolońskim (200g), ogórek małosolny (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK :  Jogurt naturalny własnej produkcji z bananem i truskawką (200g), chrupki kukurydziane

Alergeny: soja , mleko z laktozą, gluten, gorczycę, jaja, seler

26.07.2024 r. Piątek

ŚNIADANIE: Kakao (200g), bułka kajzerka  (50g) z masłem (5g), kurczak gotowany (20g), sałata, pomidor

II ŚNIADANIE: Mus

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g), surówka z czerwonej kapusty (80 g) napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb razowy (80g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem kiszonym,  (30g)

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy, sezam