Jadłospis
17.11.2025 r. PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) ze szczypiorkiem, papryka czerwona
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD:Barszcz czerwony zabielany jogurtem naturalnym z ziemniakami (250g)
Naleśnik z serem (150g), surówka z tartej marchwi z brzoskwinią (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), polędwica (20g), sałata, ogórek zielony
Alergeny: gluten, mleko, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,
18.11.2025 r. WTOREK
ŚNIADANIE: Mleko (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), rzodkiewka, sałata
II ŚNIADANIE: Mandarynka
OBIAD: Zupa pomidorowa z kokardkami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Stek wieprzowy z cebulką (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane z jabłkiem (80g), woda z miodem i cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Sok jabłkowo- marchewkowy (200g), ryż zapiekany z jabłkiem w sosie waniliowo-jogurtowym (150g)
Alergeny: Mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja,
19.11.2025 r. ŚRODA
ŚNIADANIE: Płatki miodowe na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g) serek łaciaty (20g), pomidor
II ŚNIADANIE:Jogurt owocowy
OBIAD:Zupa porowa z makaronem i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Udziec duszony z kurczaka (160g) ziemniaki (100g), fasola szparagowa zielona (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)
PODWIECZOREK:Budyń śmietankowy (200g) z musem malinowym, Fit ciasteczka z morelą
Alergeny: Mleko, gluten, seler
20.11.2025 r. CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasta śniadaniowa z awokado i szczypiorkiem (30g)
II ŚNIADANIE: Gruszka
OBIAD: Pejzanka z ziemniakami i zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (200g)
Kurczak po chińsku (150g), ryż paraboliczny (100g), surówka z ogórka kiszonego z papryką (80g), herbata owocowa (200g)
PODWIECZOREK: Sok jabłkowy (200g), rogal maślany (80g), dżem truskawkowy niskosłodzony (20g)
Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, soja
21.11.2025 r. PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), kabanos (20g), ketchup, ogórek kiszony
II ŚNIADANIE: Deser mleczny Bakuś
OBIAD:Zupa grochowa z zacierką i z zielona pietruszką (250g)
Miruna panierowana (80g), ziemniaki (100g), surówka z kiszonej kapusty (80g), sok jabłkowo- aroniowy (200g)
PODWIECZOREK: Mleko (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata, papryka czerwona do chrupania
Alergeny: soja, gluten, orzechy, seler, mleko, ryba
