Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

17.11.2025 r. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) ze szczypiorkiem, papryka czerwona

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD:Barszcz czerwony zabielany jogurtem naturalnym z ziemniakami (250g)

Naleśnik z serem (150g), surówka z tartej marchwi z brzoskwinią (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb słoneczko  (50g) z masłem (5g), polędwica (20g), sałata, ogórek zielony

Alergeny: gluten, mleko, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,

 

18.11.2025 r.  WTOREK

ŚNIADANIE: Mleko (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), rzodkiewka, sałata

II ŚNIADANIE: Mandarynka

OBIAD: Zupa pomidorowa z kokardkami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Stek wieprzowy z cebulką (80g), ziemniaki (100g), buraczki zasmażane z jabłkiem (80g), woda z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowo- marchewkowy (200g), ryż zapiekany z jabłkiem w sosie waniliowo-jogurtowym (150g)

Alergeny: Mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja,

 

19.11.2025 r. ŚRODA

ŚNIADANIE: Płatki miodowe na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g) serek łaciaty (20g), pomidor

II ŚNIADANIE:Jogurt owocowy

OBIAD:Zupa porowa z makaronem  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Udziec duszony z kurczaka  (160g) ziemniaki (100g), fasola szparagowa zielona (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK:Budyń śmietankowy (200g) z musem malinowym, Fit ciasteczka z morelą

Alergeny: Mleko, gluten, seler

 

20.11.2025 r. CZWARTEK

ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasta śniadaniowa z awokado i szczypiorkiem (30g)

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD: Pejzanka z ziemniakami i zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (200g)

Kurczak po chińsku (150g), ryż paraboliczny (100g), surówka z ogórka kiszonego  z papryką (80g), herbata owocowa (200g)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowy (200g), rogal maślany (80g), dżem truskawkowy niskosłodzony (20g)

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, soja

 

21.11.2025 r.  PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), kabanos (20g), ketchup, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Deser mleczny Bakuś

OBIAD:Zupa grochowa z zacierką i z zielona pietruszką (250g)

Miruna panierowana (80g), ziemniaki (100g), surówka z kiszonej kapusty (80g), sok jabłkowo- aroniowy (200g)

PODWIECZOREK: Mleko (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata, papryka czerwona do chrupania

Alergeny: soja, gluten, orzechy, seler, mleko, ryba