Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

18.08.2025 r.  Poniedziałek                                         

ŚNIADANIE: Kakao  (200g) bułka grillowa (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (30g) pomidor cherry

II ŚNIADANIE: Melon

OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Gołąbek inaczej w sosie pomidorowym (150g), ziemniaki (100g), ogórek zielony (100g), kompot truskawkowy (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny własnej produkcji z bananem i truskawką (200g), chrupki kukurydziane

Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, gorczyca

 

19.08.2025 r.  Wtorek

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), serek almette (20g), rzodkiewka, papryka czerwona do chrupania

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD:Zupa pomidorowa z ryżem  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Gulasz z karku (150g), kluski śląskie (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone ze szczypiorkiem na sałacie (30g) ogórek zielony

Alergeny: Mleko, soja, gluten, jaja

 

20.08.2025 r.  Środa

ŚNIADANIE:  Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), ogórek kiszony, papryka czerwona

II ŚNIADANIE:  Deser mleczny

OBIAD: Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Kotlet z jaj  (80g), ziemniaki (100g) surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą , prażonym ziarnem słonecznika (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chałka drożdżowa (40g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (10g)

Alergeny: soja , mleko, gluten, gorczyca, orzechy, seler, jaja

 

21.08.2025 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb razowy (50g) z masłem (5g),  ser żółty (20g), sałata, pomidor

II ŚNIADANIE: Śliwka

OBIAD: Rosół z makaronem  i z zieloną pietruszką (250 g)

Mięso z indyka duszone z warzywami (80g), ziemniaki (100g), surówka z buraków i jabłek (80 g) sok jabłkowy (200g)

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z polewą malinową (200g), biszkopty bezcukrowe (50g)

Alergeny: mleko, gluten, soja, seler, jaja

 

22.08.2025 r. Piątek

ŚNIADANIE: Kakao (200g), chałka (80g) z masłem (5g), twarożek z wiśnią (60g)

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  i z zieloną pietruszką (250 g)

Kotlet z morszczuka (80g), ziemniaki (100g), sałata lodowa, ogórek, szczypior, jogurt naturalny (80g), napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), sałata, pomidor

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy, sezam