Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

10.11.2025 r. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Kakao (200g), angielka (40g) z masłem (5g), serek almette (20g), pomidor

II ŚNIADANIE:  Sok jabłkowy

OBIAD:Zupa kalafiorowa z ziemniakami  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym  (250 g)

Makaron z serem (200g) surówka z marchwi i jabłek (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK:  Herbata owocowa (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), kabanos wieprzowy (20g), ogórek kiszony, papryka

Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, gorczyca, orzechy

 

11.11.2025 r. WTOREK

 

12.11.2025 r. ŚRODA

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb orkiszowy (40g) z masłem (5g), ser twarogowy w plastrach śmietankowy (20g), pomidor

II ŚNIADANIE: Deser mleczny

OBIAD:Zupa ryżowa z zieloną pietruszką (250 g)

Pieczeń rzymska (80g) z ziemniakami (100g), marchewka oprószona z groszkiem (80g), napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g) ogórek kiszony

Alergeny: mleko, gluten, seler, jaja, ryby

 

13.11.2025 r. CZWARTEK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), chleb żytni razowy (50g), z masłem (5g), kurczak gotowany (20g), sałata, papryka czerwona

II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy

OBIAD: Krem z brokułów z makaronem  i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Paluszki rybne z fileta  (80g) ziemniaki (100g), sałata lodowa z jogurtem i koperkiem (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i maliną własnej produkcji (200g), chrupki kukurydziane

Alergeny: soja, mleko z laktozą, gluten, gorczycę, jaja, seler, ryba

 

14.11.2025 r. PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kawa mleczna(200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), szynka drobiowa (20g), sałata, papryka czerwona

II ŚNIADANIE: Morela

OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Kluski leniwe z serem(200g), sos jogurtowy  z truskawkami (150 g) kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb słoneczko (50g), z masłem (5g) sałatka z makreli wędzonej z jajkiem i szczypiorkiem (30g)

Alergeny: Gluten, mleko, jaja, seler, orzechy, gorczyca, soja