Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

06.10.2025 r.  Poniedziałek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g) kanapki mieszane: bułka grillowa z masłem, jajko krojone, kiełbasa krakowska, sałata, ogórek, pomidor

II ŚNIADANIE : Winogrono

OBIAD:Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami  i z zieloną pietruszką (250g)

Leczo z indyka z pomidorami i bazylią (150g), ryż paraboliczny na sypko (100g) surówka z ogórka kiszonego (80g) Herbata poziomkowa (200g)

PODWIECZOREK :  Kakao (200g) chleb razowy (50g) z masłem (5g) serek śmietankowy almette (20g) papryka czerwona

Alergeny: Mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, jaja

 

07.10.2025 r.  Wtorek

ŚNIADANIE: Kakao (200g) chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g) pasztet drobiowy (20g) papryka czerwona do chrupania

II ŚNIADANIE: Deser Bakuś

OBIAD: Zupa koperkowa z lanym ciastem (250 g),

Gołąbek inaczej (150 g) ziemniaki (100g) fasola szparagowa z masłem (100 g) herbata owoce leśne (200g)

PODWIECZOREK: Sok naturalny z gruszki 100%, (200g) chałka z masłem, dżem truskawkowy niskosłodzony(20g) winogron

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy, jaja

 

08.10.2025 r. Środa

ŚNIADANIE: Płatki miodowe na mleku (200 g) chleb razowy (50g) z masłem (5g) jajko krojone (20g) ogórek, papryka żółta do chrupania

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Zalewajka z ziemniakami i kiełbaską zabielana jogurtem naturalnym (250g)

Makaron z serem i masłem (200 g), polewka jogurtowo-truskawkowa (80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), polędwica (20g) pomidor, ogórek kiszony

Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja,soja, orzechy, sezam

 

09.10.2025 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), parówki z szynki (90g), sałata, pomidor

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD: Rosół z makaronem  i z zieloną pietruszką (250 g)

Mięso z indyka zasmażane z warzywami (80g) ziemniaki (100g)  mizeria z jogurtem naturalnym(80g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK :  Mleko (200g), chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50g)

Alergeny: mleko łącznie z laktozą, gorczyca, gluten, seler, soję, jaja

 

10.10.2025 r. Piątek

ŚNIADANIE:  Kakao (200g), kanapki mieszane (80g) chleb z ziarnem, z masłem, ser żółty, kiełbasa dębowa, sałata, rzodkiewka

II ŚNIADANIE:  Melon

OBIAD: Zupa grochowa z zacierką i z zielona pietruszką, (250 g)

Paluszki rybne (80 g) ziemniaki puree (100g), surówka z czerwonej kapusty (100g), kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK: Sok naturalny jabłko- gruszka (200g), Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g) sos jogurtowo-waniliowy (50g)

Alergeny: soja , mleko, gluten, gorczyca, ryba