Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

20.05.2024 r. Poniedziałek

ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200 g) angielka (50g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka z papryką i szczypiorkiem

II ŚNIADANIE: Kiwi

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Spaghetti w sosie mięsno-bolońskim (200g), ogórek kiszony (80g), napój miętowy (200g)

PODWIECZOREK :  Kakao (200g), chleb słoneczko (50g)  z masłem, pasztet pieczony (20g), pomidor

Alergeny: Mleko, ,soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,

21.05.2024 r.  Wtorek

ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), angielka (40g) z masłem, ser żółty (20g), papryka czerwona do chrupania

II ŚNIADANIE: Gruszka

OBIAD:  Zupa krem z soczewicy z makaronem literki (200g)

Filet panierowany z kurczaka (50g), ziemniaki (100g), mizeria (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Kisiel na soku naturalnym z jabłkiem  (200 g) własnej produkcji, wafle ryżowe

Alergeny: mleko, soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,

22.05.2024 r.  Środa

ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), chleb mieszany (40g), kabanos wieprzowy (40g), ketchup, ogórek zielony

II ŚNIADANIE: Deser mleczny Bakuś

OBIAD:  Zupa jarzynowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Zraz mielony w sosie pomidorowym (150g) z kaszą gryczaną (80g), surówka z buraków i jabłek (100g), herbata owoce leśne (200g)

PODWIECZOREK:  Mleko (200g), chałka drożdżowa (40g) z masłem, twarożek z truskawką (50g)

Alergeny: mleko, soja, gluten, orzechy, seler, gorczyca, jaja, sezam,

23.05.2024 r. Czwartek

ŚNIADANIE: Kakao (200g), Kanapki mieszane: chleb wieloziarnisty słoneczko, masło, jajko, wędlina, rzodkiewka, sałata, pomidor(80g)

II ŚNIADANIE: Banan

OBIAD: Rosół z makaronem  i z zieloną pietruszką (250 g)

Mięso z indyka i wołowiny duszone z warzywami (80g) ziemniaki puree (100g), sałata z ogórkiem zielonym, koperkiem i jogurtem naturalnym (80g), napój miętowy z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i maliną własnej produkcji ( 200 g ) chrupki kukurydziane

Alergeny: soja, mleko, gluten, gorczyca, jaja, orzechy, seler, gorczyca, sezam

24.05.2024 r. Piątek

ŚNIADANIE: Mleko (200g), bułka  grahamka  (50g) z masłem (5g), polędwica Deko (20g) pomidor malinowy, sałata

II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy

OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami, czerwoną fasolą  z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)

Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g), fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100 g) kompot owocowy (200g)

PODWIECZOREK:  Kakao (200g), chałka drożdżowa (50g) masłem (5g), dżem truskawkowy (5g)

 Alergeny: seler jaja, gluten, mleko,