Jadłospis
22.07.2024 r. Poniedziałek
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), szynka drobiowa (20g), ogórek zielony
II ŚNIADANIE: Arbuz
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Gulasz z karku (150g), kasza gryczana (100g), fasola szparagowa z wody, z masłem i bułką tartą (100 g)napój miętowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb żytni razowy (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g), papryka czerwona, sałata
Alergeny: Mleko, soja, gluten, gorczyca, seler
23.07.2024 r. Wtorek
ŚNIADANIE: Herbata owocowa (200g), bułka grahamka (50g), pasztet drobiowy (20g), ogórek kiszony, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy
OBIAD: Lane kluski na rosole z zieloną pietruszką (250 g)
Leczo z kurczaka z cukinią, papryką (150g), ryż paraboliczny na sypko (100g), surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą (80g) napój miętowy z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Mleko (200g), chleb mieszany (50g) z masłem (5g), wędlina, ser żółty, ogórek zielony
Alergeny: soja, mleko, gluten, gorczyca, orzechy, seler, jaja
24.07.2024 r. Środa
ŚNIADANIE:, Herbata z cytryną (200g) chleb razowy (50g) z masłem (5g), parówki z szynki (30g) pomidorki cherry
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Barszcz ukraiński z ziemniakami, czerwona fasola, zieloną pietruszką (250 g)
Makaron z serem (200g) w sosie jogurtowo-truskawkowym (50g), lemoniada z cytryn własnej produkcji (200g)
PODWIECZOREK: Kakao (200g), chleb orkiszowy (50g) jajko krojone ze szczypiorkiem na sałacie (30g)
Alergeny: Mleko, gluten, jaja, seler, gorczyca
25.07.2024 r. Czwartek
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną (200g), chałka drożdżowa (80 g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50 g)
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy
OBIAD: Zupa grochowa z zacierką i z zielona pietruszką, (250 g)
Spaghetti w sosie mięsno-bolońskim (200g), ogórek małosolny (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK : Jogurt naturalny własnej produkcji z bananem i truskawką (200g), chrupki kukurydziane
Alergeny: soja , mleko z laktozą, gluten, gorczycę, jaja, seler
26.07.2024 r. Piątek
ŚNIADANIE: Kakao (200g), bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), kurczak gotowany (20g), sałata, pomidor
II ŚNIADANIE: Mus
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250 g)
Kotlet z jaj (80g), ziemniaki (100g), surówka z czerwonej kapusty (80 g) napój miętowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (200g), chleb razowy (80g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem kiszonym, (30g)
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja, orzechy, sezam