Jadłospis
20.10.2025 r. Poniedziałek
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (20g), pomidor
II ŚNIADANIE:Banan
OBIAD:Zupa ogórkowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Naleśnik z serem (200g), surówka z marchwi z pomarańczą (80g), napój owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata malinowa (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), szynka Deko (20g), papryka, ogórek zielony
Alergeny: mleko łącznie z laktozą, soja, seler, gorczyca, orzechy, jaja, sezam, gluten
21.10.2025 r. Wtorek
ŚNIADANIE: Mleko (200g), chałka drożdżowa (80g) z masłem (5g), twarożek z truskawką (50g)
II ŚNIADANIE:Melon
OBIAD:Zupa kalafiorowa z ziemniakami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Leczo z indyka z pomidorami i bazylią (150g), ryż paraboliczny (100g), surówka z białej kapusty z ziarnem dyni (80g), napój miętowy z miodem i cytryną (200g)
PODWIECZOREK:Herbata owocowa (200g), chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), jajko krojone (30g) ze szczypiorkiem, papryka czerwona do chrupania
Alergeny: mleko, soja, gluten, jaja, seler, soja, gorczyca, orzechy
22.10.2025 r. Środa
ŚNIADANIE: Kakao (200g), chleb żytni razowy(50g) z masłem (5g), schab pieczony (20g), sałata, ogórek kiszony, papryka
II ŚNIADANIE: Gruszka
OBIAD:Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i z zieloną pietruszką (250g)
Gulasz z karku (150g), kluski śląskie (120g), surówka z buraków i jabłek (80g), herbata owoce leśne (200g),
PODWIECZOREK:Sok jabłkowy (200g) ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g) sos jogurtowo - waniliowy (50 g)
Alergeny: mleko, soja, gluten, gorczyca, orzechy, sezam, jaja
23.10.2025 r. Czwartek
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser Millandia śmietankowy (30g), pomidor, kiełki rzodkiewki
II ŚNIADANIE:Serek homogenizowany truskawkowy
OBIAD:Zupa ryżowa z zieloną pietruszką (250 g)
Pieczeń rzymska (80g), ziemniaki (100g), marchewka oprószana z groszkiem (80g), kompot owocowy (200g)
PODWIECZOREK: Herbata z miodem i cytryną (200g), chleb mieszany pszenno-żytni (50g) z masłem (5g), pasta tuńczykiem z jajkiem, ogórkiem kiszonym i ze szczypiorkiem (40g)
Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler, soja, ryby
24.10.2025 r. Piątek
ŚNIADANIE:Płatki kółka zbożowe na mleku(200g), chleb orkiszowy (50g) masłem (5g), jajko krojone (30g) na sałacie, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Arbuz
OBIAD:Krem z dyni z muszelkami i z zieloną pietruszką zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Paluszek z dorsza (80g), ziemniaki (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g) kompot wiśniowy (200g)
PODWIECZOREK: Kakao (200g), rogalik (60g) z masłem (5g), dżem truskawkowy 100% owoców niskosłodzony,
Alergeny: mleko, gluten, soja, orzechy, jaja, sezam, ryby