Jadłospis
20.01.2025 Poniedziałek
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200ml), chleb słoneczko (50g) z masłem (5g), szynka Deko (55g), ogórek zielony (10g)
II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy
OBIAD:Zupa jarzynowa z ziemniakami, zielona pietruszka, zabielana jogurtem naturalnym (250g).
Udzik pieczony (160g), ziemniaki puree (100g) fasola szparagowa z wody (100g), herbata owoce leśne (200ml)
PODWIECZOREK:Mleko (150ml), bułka kajzerka (50g), jajko krojone (20g), papryka czerwona (10g)
Alergeny: Mleko, gluten, soja, gluten, orzechy, seler.
21.02.2025 Wtorek
ŚNIADANIE: Kawa mleczna (150ml), bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), ser Deliser śmietankowy (20g),
pomidor
II ŚNIADANIE:Mandarynka
OBIAD:Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym (250g)
Zrazy mielony w sosie pieczarkowym (150g), kasza jęczmienna (150g), surówka wielowarzywna (80g) kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK: Herbata owocowa (150ml), kanapki mieszane chleb z masłem, kiełbasa dębowa, jajko krojone, ogórek kiszony, rzodkiewka (80g)
Alergeny: Mleko, gluten, soja, gluten, orzechy, seler.
22.01.2025 Środa
ŚNIADANIE: Herbata z miodem i cytryną (200ml), angielka (40g)z masłem (5g), pasztet pieczony z indyka (20g) papryka żółta
II ŚNIADANIE:Banan
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami z zieloną pietruszką, zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Makaron z serem, masłem i bułką tartą ( 200g) sos jogurtowy z truskawkami (150 g)kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK: Kawa mleczna (150ml), chleb słoneczko (40g) z masłem (5g), szynka konserwowa (20g), pomidor, sałata
Alergeny: Gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca, orzechy
23.01.2025 Czwartek
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (200g), angielka (50g) z masłem (5g), ser żółty (20g) papryka czerwona (10g)
II ŚNIADANIE:Mus owocowy
OBIAD: Zupa marchewkowa z zielonym groszkiem, z zieloną pietruszką, zabielana jogurtem naturalnym (250g)
Spaghetti w sosie mięsno-bolońskim (200), ogórek kiszony (40g), napój miętowy z cytryną (200ml)
PODWIECZOREK:Sok naturalny jabłko-wiśnia (200ml),ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem (150 g) sos jogurtowo - waniliowy (50 g)
Alergeny: mleko, gluten, seler
24.01.2025 Piątek
ŚNIADANIE: Mleko (150ml), chleb razowy (50g) z masłem (5g) szynka Deko (20g) ogórek kiszony
II ŚNIADANIE: Pomarańcza
OBIAD: Lane kluski na rosole z zieloną pietruszką (250g)
Miruna panierowana (80 g), ziemniaki puree (100g), surówka z czerwonej kapusty (80g), herbata owocowa (200ml)
PODWIECZOREK : Kakao (150ml), angielka(40g) z masłem (5g), ser żółty (20g), sałata (5g), pomidor
Alergeny: gluten, jaja, mleko, soja, ryby